Hushållstjänster - Rent och städat - Städfirma - Städning hemma

Städning i hemmet – hur ofta? 

Alla vet att det är viktigt att städa. Men ofta bör man städa egentligen? Och skiljer det sig beroende på typ av bostad, storlek och vilket rum det handlar om? 

Ska man städa varje dag? 

Finns det något som heter “städa för mycket?”. Frågan ställs av många, och finns det något tydligt svar? Egentligen inte. Rent generellt går det dock inte att städa för mycket, men det beror också på hur man städar. Att gå runt och plocka och damma är inget som kommer ställa till med några problem på något sätt. Däremot ska man vara försiktig med vissa saker. Att använda rengöringsmedel för ofta på vissa ställen, till exempel golv, kan komma att göra skada i längden. 

Städartiklar sopborste rengöringsmedel

Men generellt går det inte att städa för mycket. Innebär det att man måste städa varje dag då? Nej, absolut inte. Att städa varje dag är långt ifrån ett krav. Där det dock går att städa dagligen är i kök och badrum. Det är rum i huset som är extra känsliga. Det rör sig inte minst om toalettstolar och handfat som samlar på sig mycket bakterier snabbt. Framför allt om man är en stor familj. Att då städa de rummen varje dag, om enbart lite, är därför ett bra tips.