Flyttfirmorna - Hushållstjänster

Att göra innan du anlitar en städfirma 

Om du bestämt dig för att anlita en städfirma är det vissa saker som är viktiga att tänka på i förhand. Att väl komma till beslutet att anlita professionell städhjälp och en flyttfirma göteborg är stort och du kan förvänta dig att livet kommer att förändras till det bättre. Det förutsätter dock att du gör ditt jobb och anlitar en städfirma som gör sitt jobb och lämnar ett rent och proffsigt resultat. Innan du ger dig ut på jakt efter en städfirma bör du ha ett antal saker klart för dig.  

Innan du anlitar en städfirma 

Beroende på varför du vill anlita en städfirma kan upplägget se lite olika ut. Vill du anlita en städfirma för en singulär storstädning eller en flyttstädning handlar det bara om ett tillfälle. Om du däremot ska anlita en städfirma för regelbunden hemstädning, vilket många gör, behöver du bestämma hur ofta du vill ha städhjälp. Om du aldrig bokat hemstädning förut kan det vara svårt att avgöra. Alla hushåll ser olika ut och olika familjekonstellationer ser olika ut. Fundera på hur ofta du städar i nuläget och om du är nöjd med det skick ditt hem är i. Fundera även över om du kan tänka dig fortsätta utföra viss städning även när städfirman regelbundet städar hemma hos dig. Många städfirmor har abonnemang på städhjälp, vilket innebär att du bokar upp dig för en tid framöver. Kraven för detta kan se lite olika ut. Om du osäker hur ofta du vill ha städhjälp kan det därför vara bra att börja med ett lägre alternativ först. Då kan du höja senare och boka städhjälp oftare om du känner att du behöver ytterligare hjälp. En annan sak att fundera över är vad för slags städning du vill ha hjälp med. Olika städfirmor har olika utbud och har ofta listor på vad som ingår i deras städning på sina hemsidor. Jämför några olika städfirmor och se vilka städmoment som ingår för att få ett hum om vad som passar dig. Du kan ofta lägga till tjänster om du har några särskilda önskemål på städningen. 

Vilka produkter behövs? 

Eftersom alla städfirmor arbetar på olika sätt finns det ingen standard för vem som står för vad när det kommer till städutrustning och rengöringsmedel. Vissa städfirmor brukar ta med sig sina egna rengöringsmedel men förväntar sig att få använda städutrustning som dammsugare och golvmopp hemma hos dig. Se till att ta reda på vad som gäller och att eventuellt införskaffa det som behövs innan du anlitar en städfirma. På så sätt vet båda parter exakt vad som gäller.