Flyttfirmorna

Vad gör en flyttfirma?

En flyttfirma hjälper till med allt som kan tänkas behövas i samband med en flytt med https://stockholmsflyttfirma.se. Olika flyttfirmor har varierande utbud, gemensamt för alla flyttfirmor är att de kan transportera ditt bohag eller ett företagets inventarier från plats A till plats B. Utbudet bland flyttfirmor är stort och det är viktigt att du hittar en firma som du kan lita på. De ska trots allt transportera alla dina tillhörigheter.

Tjänster som flyttfirmor kan erbjuda

Utbudet kan som sagt variera beroende på vilket flyttfirma du väljer. Men genom att veta vilka tjänster som vanligtvis erbjuds kan du lättare hitta den perfekta flyttfirman för dig. Det kan vara bra att veta att många firmor är anpassningsbara, och kan därmed anpassa flytthjälpen efter dina behov. Vanliga tjänster som erbjuds är:

Packning: det vanligaste är att flyttfirman hjälper till att packa ner ens bohag, så får du själv packa upp det som du vill ha det i din nya bostad. Det finns däremot firmor som även hjälper med uppackning. När du tar hjälp med packningen tar flyttfirman oftast med sig det material som behövs för att packa ner på ett säkert sätt.

Transport: ditt bohag eller företagets inventarier flyttas från en punkt till en annan. In- och utbärning brukar ingå.

Flyttstäd/b: en väl genomförd städning ska alltid göras när du flyttar ut. Vill du slippa städningen kan en flyttfirma hjälpa dig med detta, alternativt har goda kontakter med en städfirma.

Montering: få hjälp med att både få ner och upp sådant som sitter fast. Exempelvis gardinstänger, hyllor och lampor.

Magasinering: ska du flytta ut innan du får nycklarna till ditt nya boende? Då erbjuder vissa flyttfirmor magasinering via dem. Magasinering innebär att dina saker förvaras i en förvaringsenhet fram tills du ska flytta in. När inflyttning sker kan flyttfirman enkelt transportera vidare dina saker hem till dig.

Pris för att anlita en flyttfirma

Priset för att anlita en flyttfirma varierar beroende på hur mycket saker du har, hur långt det ska transporteras och eventuella tillägg. Genom att ta in flertalet olika offerter kan du jämföra både priser och tjänster från olika flyttfirmor. På så vis kan du hitta en flyttfirma som passar både din budget och känns rätt för dig.

Kolla upp firman

Försäkra dig om att flyttfirman är trovärdig genom att läsa recensioner och omdömen från tidigare arbeten på oberoende hemsidor. Med tanke på att flyttfirman ska ansvara för din egendom är det viktigt att kolla upp att dem gör ett bra jobb. Genom en enkel efterforskning kan du slippa trasiga saker och onödigt krångel när det väl är dags för din flytt.